УПРАВЛІННЯ ПРОДАЖАМИ ВАНТАЖНИХ ПЕРЕВЕЗЕНЬ В УМОВАХ НЕВИЗНАЧЕНОСТІ - Ольга Заяц; Оксана Височило (Економіка та суспільство)
Стаття присвячена питанням управління продажами вантажних перевезень в умовах невизначеності. Визначено актуальність пошуку транспортними компаніями нових підходів до управління продажами, оскільки загальна невизначеність формує труднощі з продажами послуг вантажних автомобільних перевезень. Проведено аналіз обсягу реалізованих послуг з вантажних автомобільних перевезень в Україні та побудовано регресійні моделі. Запропоновано авторське визначення поняття «управління продажами вантажних перевезень» як сукупності управлінських дій, що включають логічний ланцюг дій з пошуку замовників вантажних перевезень та пропозиції їм високої якості транспортних послуг, укладення договорів на вантажні перевезення, а також забезпечувальних дій з підбору кадрів, формування відповідного автопарку, страхування та документарного супроводу з метою досягнення стратегічних та поточних цілей діяльності транспортного підприємства та інфраструктурного забезпечення розвитку економіки.