Döngüsel Ekonomiye Geçiş Doğrultusunda Yeni Tedbirler ve AB Üye Ülkelerinin Stratejileri - Evren Sapmaz Veral (Ankara Avrupa Çalışmaları Dergisi)
Avrupa Birliği’nin (AB) kaynak-verimli, yeşil ve rekabetçi düşük-karbonekonomisine geçiş hedefi doğrultusunda, kapsamlı bir eylem planını ve atıkla ilgiliyasal düzenleme tekliflerini içeren “Döngüsel Ekonomi Paketi”, 2 Aralık 2015tarihinde Avrupa Komisyonu tarafından kabul edilmiştir. Paketin kabul edilmesisonrasında, 2018 yılının Ocak ayında söz konusu eylem planının hayatageçirilmesine yönelik olarak ilave tedbirler getirilmiştir. Bu gelişmelere paralelolarak, döngüsel ekonomiye geçiş doğrultusunda bazı Üye Ülkeler tarafından daönemli stratejilerin kabul edilmeye başlanıldığı görülmektedir. Bu derlemede,Avrupa Birliği’nde Döngüsel Ekonomi Paketinin kabul edilmesi sonrasındakigelişmelere ve yeni tedbirlere değinilerek, bazı üye ülkelerin stratejileriincelenecektir.