مروری بر روش‌های چاپی و پوششی مورد استفاده برای تولید سلول‌های خورشیدی پلیمری - م‍ژگان حسین نژاد; مریم عطایی فرد (مطالعات در دنیای رنگ)
سلول‌های خورشیدی پلیمری معمولاً از فیلم‌های نازک فعال نوری بین دو الکترود تشکیل می‌شوند. روش‌های متعددی برای تولید لایه‌های مختلف در سلول‌های خورشیدی مورد استفاده قرار می‌گیرند در این بین استفاده از روش‌های چاپی و پوششی با توجه به سرعت و اقتصادی بودن بسیار مورد توجه قرار گرفته‌اند. امروزه روش‌های پوشانش چرخشی، دکتر بلید و پخش‌کردن برای تولید لایه‌های فعال نوری در حجم بالا استفاده می‌شود. اما روش‌های چاپی دیگری مانند گراور، چاپ جوهرافشان، چاپ به روش پد و چاپ اسکرین و پوشش‌های دو لایه نیز منجر به تشکیل فیلم‌های مطلوب برای کاربرد در سلول خورشیدی پلیمری می‌شود. در این مقاله تمامی روش‌های چاپی و پوششی مربوط به تولید لایه فعال سلول‌های خورشیدی پلیمری با تمرکز بر مواد، فناوری‌های در دسترس و مزایا و معایب هر کدام مورد بررسی قرار می‌گیرد.