Od znaków czasu do czasu znaków. Teologiczne mankamenty nauczania ks. Dominika Chmielewskiego w Kecharitomene - Sebastian Wiśniewski (Polonia Sacra)
W artykule wskazane zostały pewne wątpliwości teologiczne, jakie nasuwają się podczas lektury książki ks. Dominika Chmielewskiego zatytułowanej Kecharitomene. Omawiana książka cieszy się zainteresowaniem wielu katolików w Polsce. Literatura religijna zajmuje ważne miejsce w formacji religijnej osób wierzących. Dobrze się dzieje, jeśli katoliccy autorzy dążą do wyjaśniania nauki Kościoła. Tymczasem treść prezentowanej publikacji nie jest wolna od pewnych kłopotliwych zwrotów i twierdzeń, które mogą ukierunkować czytelnika na meandry teologii.