Türkiye-Avrupa Birliği İlişkilerinde Bir Çıkmaz: Politika Transferi Açısından Tarım Sorunu - Barış Övgün (Ankara Avrupa Çalışmaları Dergisi)
Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne AB tam üyelik sürecinde belirlenen müzakere başlıklarından biri de tarım sektörüne ilişkindir. İlerleme raporları ve katılım ortaklığı belgeleri aracılığıyla AB, Türkiye’nin tarım politikasını doğrudan yönlendirmekte ve Türkiye, tarım politikasını AB’nin tarım politikası olan OTP’ye uyumlu hale getirebilmek için yoğun bir çaba içinde bulunmaktadır. Bu çalışmanın temel konusunu da Türkiye’nin değişen tarım politikası oluşturmakta ve bu politika, kamu politikası analizi kapsamında değerlendirmeye tabi tutulmaktadır. Kamu politikası analizi çalışmalarında önemli bir model olan süreç analizi kapsamında yapılacak olan bu değerlendirmede öncelikle AB’nin politika taleplerine değinilmekte sonraki aşamalarda da Türkiye’nin bu taleplere nasıl bir politika ve ne tür uygulamalarla karşılık verdiği incelenmeye çalışılmaktadır