Поняття та види дисциплінарних стягнень, що застосовуються до поліцейських - D. Ye. Zherebtsov (Law and Safety)
Досліджено позиції науковців щодо категорії «дисциплінарне стягнення». Проаналізовано національне законодавство, яке закріплює види дисциплінарних стягнень. Надано власне визначення поняття «дисциплінарне стягнення, що застосовується до поліцейського», під яким запропоновано розуміти захід правового покарання поліцейського за порушення ним службової дисципліни з метою стимулювання його ефективної діяльності та виховання в нього свідомого ставлення до якісного виконання службових обов’язків і дотримання службової дисципліни. Обґрунтовано пропозиції та рекомендації з удосконалення переліку видів дисциплінарних стягнень, що застосовуються до поліцейських, та інших положень нормативно-правових актів у відповідній сфері.