Virtual Space: New Communication Phenomena Виртуальное пространство: новые феномены коммуникации Віртуальний простір: нові феномени комунікації - K. V. Sokolova (Antropologìčnì Vimìri Fìlosofsʹkih Doslìdžen')
The article deals with the problem of memes as units of cultural information in human minds and their social role. The analysis of a communicative function of the Internet-memes that refers to a much broader category of cultural information has been given special attention in the article. В статье рассматривается феномен коммуникации в виртуальном пространстве в виде единиц культурной информации мемов, которые находятся в сознании людей, а также играют значимую роль в жизни общества. Особое внимание в статье уделяется анализу коммуникативной функции мемов в Интернет-пространстве, которые передают и распространяют культурную информацию. У статті розглядається феномен комунікації у віртуальному просторі у вигляді одиниць культурної інформації – мемів, які знаходяться у свідомості людей, а також відіграють вагому роль у житті суспільства. Особлива увага в статті приділяється комункативній функції мемів у Інтернет-просторі, які передають та розповсюджують культурну інформацію.