ВПЛИВ СОЦІАЛЬНО ВІДПОВІДАЛЬНОГО МАРКЕТИНГУ НА УПРАВЛІННЯ ЛОГІСТИЧНИМИ ЛАНЦЮГАМИ ПОСТАЧАННЯ - Лариса Плахотнікова (Економіка та суспільство)
У статті розглянуто теоретичні основи та розвиток концепції соціально-етичного маркетингу та її вплив на управління логістичним процесами, а саме ланцюгами поставок, як структури сучасного логістичного бізнесу. У статті робиться акцент на можливості інтерпретації соціально відповідального маркетингу як прикладного втілення концепції соціальної відповідальності бізнесу, спрямованого на формування довгострокових партнерських відносин зі своїми споживачами шляхом задоволення їх потреб і отримання споживчих цінностей таким чином, щоб це надавало довгостроковий позитивний вплив як на їх благополуччя, так і на навколишнє середовище, благополуччя суспільства в цілому, а також фінансове і ринкове становище суб’єктів логістичної діяльності. Методологічною та теоретичною основою дослідження стали наукові праці вітчизняних та зарубіжних авторів з проблем, пов’язаних із забезпеченням розвитку логістичної системи та концепцією соціальної відповідальності бізнесу. У статті використано метод аналізу, порівняння, синтезу даних, дослідження базується на системному підході до розглянутих проблем, вивченні їх взаємозв’язку та розвитку. Результатами дослідження є розробка теоретико-методологічних засад та відповідних практичних рекомендацій, які дозволять розробити ефективні стратегії логістичних підприємств та підвищити ефективність і якість управління ланцюгами поставок.