İMKB’deki ARACI KURUM ÜYE TEMSİLCİLERİNİN BİLGİ KAYNAKLARI KULLANIMI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA - Fatih Temizel; Fatih Bayram; Serkan Olgaç (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi)
Bu çalışmanın amacı, bilgi kaynaklarının kullanımı bakımından İMKB’deki aracı kurum üye temsilcilerinin özelliklerinin belirlenmesidir. Konumlarının bir sonucu olarak aracı kurum üye temsilcilerinin bilgi kaynağı tercihleri, hem piyasanın özellikleri hem de temsilcilerin yatırım tarzının açıklanmasında faydalı olacağı düşünülmektedir. Bu amaçla yapılan anket çalışması ile 272 üye temsilcisinden elde edilen verilere faktör analizi uygulanmıştır. Analiz sonuçlarına göre, üye temsilcileri yerli bilgi kaynaklarının kullanımında ileri ve üst düzey kaynakları etkin biçimde kullanmaktadır. Buna karşılık yabancı bilgi kaynaklarının kullanımında temel ve orta düzey kaynakların kullanımı daha etkindir