کاربرد لفاف‌های زیست‌تخریب‌پذیر بر پایه پلی‌ساکارید در بسته‌بندی تخم‌مرغ - جعفر ابراهیم پور کاسمانی; داریوش خادمی شورمستی; احمد ثمریها (علوم و فنون بسته بندی)
تخممرغ یک ماده غذایی ارزانقیمت دارای مواد مغذی متنوع و با ارزش زیستی بالا است. کاهش کیفیت تخممرغ بلافاصله پس از تخم‌گذاری آغاز و بسته به شرایط نگهداری به سرعت افزایش مییابد. رهیافتهای مختلفی مبتنی بر غیرفعال کردن میکروارگانیسمها و پوشاندن منافذ روی پوسته با هدف جلوگیری از نفوذ میکروارگانیسمها و تبادلات گازی و جرمی جهت حفظ کیفیت و افزایش ماندگاری تخممرغ مورد مطالعه قرار گرفت. استفاده از لفافهای زیست‌تخریب‌پذیر بر پایه ضایعات کشاورزی و صنایع غذایی، بهعنوان جایگزین بستهبندیهای سنتی تخممرغ و سایر محصولات غذایی با نتایج موفقیتآمیزی همراه بود. مواد بستهبندی پلیساکاریدی ارزان‌قیمت و در دسترس  هستند؛ اما در برابر نفوذ بخار آب لفاف مناسبی محسوب نمیشوند، لذا میتوان با اعمال روشهای اصلاحی فیزیکی و شیمیایی و ایجاد لفافهای مرکب و فعال بر این مشکل فائق آمد. به‌کارگیری لفافهای خوراکی در قالب بستهبندیهای زیستتخریبپذیر علاوه بر جلوگیری از هدر رفت مواد غذایی و محافظت طولانیتر از غذاها، راهکاری مؤثر در جهت رفع مشکلات دفع بعدی زبالهها محسوب میشود. در عین حال طراحی و ظاهر مناسب، توجیه اقتصادی، استفاده از دستگاهها و شیوههای کاربردی در تهیه، فرمولاسیون مناسب، سازگار، کارآمد و رقابتی نیز باید مد نظر قرار گیرد.