Elfelejtett kriminalisták: dr. Gábor Béla, a daktiloszkópia első magyar szakértője - Tibor Ibolya (Belügyi Szemle)
A szerző bemutatja Gábor Béla jelentőségét, aki úttörő volt az ujj- és tenyérlenyomatok használatában, valamint a magyar rendőrség megszervezésében az 1920-as években.