Kütüphanelerde Bilgisayar Kullanımı: Veri Tabanlarına Bilgi Depolama ve Erişimde Dikkat Edilecek Temel Noktalar - Sacit Arslantekin (Türk Kütüphaneciliği)
Bilgi erişim depolamada başlamaktadır. Bu nedenle bilgisayara dayalı sistemlerde depolama teknik ve yaklaşımlarını bilmek, erişim işlemini kolaylaştıracak; elde edilen sonuçların daha verimli olmasını sağlayacaktır. Bilgisayar teknolojisi ile birlikte erişim sistemlerinde de bazı değişiklikler gerçekleşmiş, erişimde kolaylık sağlayan bazı operatörler ve yardımcılar geliştirilmiştir.