Що потрібно змінити для підвищення ефективності знеболювання після кесаревого розтину? Аналіз результатів опитування анестезіологів Вінницької області - N.V. Tytarenko; A.V. Voznyuk; A.V. Kostiuchenko; O.I. Datsiuk; I.L. Kukuruza; O.P. Zasadnyuk; G.V. Bevz (Український журнал Здоров'я жінки)
Післяопераційний контроль болю після кесаревого розтину є важливою проблемою для пацієнтів і медичних працівників. Частота неадекватного знеболювання після абдомінального розродження сягає 50%. Це може бути наслідком необґрунтованих побоювань, що знеболювальні препарати або втручання можуть спричинити розвиток материнських і неонатальних побічних ефектів, а також тому, що інтенсивність болю після кесаревого розтину часто недооцінюється.