(untitled) - Osman Dülger (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi)
Yazma becerilerinin geliştirilmesi dil öğreniminin önemli ve karmaşık bir bölümünü oluşturmaktadır. Yazma literatürü, söylem belirleyicilerin yazma kalitesinin vazgeçilmez bir bileşeni olduğuna işaret etmektedir. Bu çalışma yabancıdil olarak İngilizce öğrenen Türk öğrencilerin söylem belirleyici kullanımlarınıtanımlamayıamaçlamıştır. Çalışma Konya Selçuk Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, İngilizce Öğretmenliği Anabilim Dalının 76 ikinci sınıf öğrencisi üzerinde yürütülmüştür. Veriler öğrencilerin kağıtlarından elde edilmiştir ve öğrencilerin yazdıklarıbeşparagraflıkompozisyonlarıkurulan cümle sayıları, kullanılan söylem belirleyici sayılarıve tercih edilen söylem belirleyici çeşitleri bakımından değerlendirilmiştir. Kağıtların analizi, yazma kalitesini geliştirmek için gelecekte yürütülecek araştırmalar için rehberlik edebilecek sonuçlar önermektedir.