A maffia kriminológiai sajátosságainak szerepe az olasz büntetőjogban – különös tekintettel a bírói jogalkalmazásra - Gergely Tornyai (Belügyi Szemle)
A tanulmány célja, hogy rámutasson a kriminológia–jogalkotás–jogalkalmazás olaszországi viszonyrendszerének a hazai büntetőjogban tapasztaltaktól – legalábbis a maffiaügyek esetén – eltérő jellegére.