ارزیابی اثرات محیطی پرورش ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان Oncorhynchus mykiss (Walbaum, 1792) در قفس‌های جنوب دریای خزر - علینقی مقصودلو; سیدعباس حسینی; رسول قربانی; عبدالعظیم فاضل; سعید اسماعیل پور پوده (مجله بهره‌برداری و پرورش آبزیان)
هدف از این تحقیق، ارزیابی اثرات ‌محیطی پرورش ماهی قزل آلای رنگین کمان Oncorhynchus mykiss (Walbaum, 1792) در قفس است. تجزیه و تحلیل داده‌ها با استفاده از اطلاعات مربوط به ذخیره‌سازی ماهی قزل آلای رنگین کمان در قفس-های شناور مستقر در بخش جنوبی دریای خزر انجام گرفت. نتایج نشان داد که با توجه به برآورد میزان نیتروژن و فسفر خروجی قفس‌های مورد مطالعه و غلظت آنها در عمق 25 متری از سطح دریا، حداکثر ظرفیت پرورش ماهی در قفس حدود 100 تن بیوماس تولیدی می‌باشد. در بررسی میانگین اثرات با روش لئوپلد ایرانی نیز پرورش 100 تن ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان در قفس‌های دریایی دارای اثرات تخریبی ناچیز و ضعیف است. نتایج این تحقیق، موید حداکثر ظرفیت تولید حدود 100 تن در هر مجتمع پرورش در بخش جنوبی دریای خزر با حفظ فاصله حداقل 500 متری از مجتمع دیگر است.