Çin Düşüncesi ve Kültürü Temel Kavramları 1 - Sema Gökenç Gülez (International Journal of Language and Translation Studies)
"Çin Düşüncesi ve Kültürü Temel Kavramlarını Yaygınlaştırma Projesi" Uzman Kadrosu tarafından kaleme alınan eserin Türkçe çevirinin ülkemize kazandırılması Türkiye’de Çin Çalışmaları ve Sinoloji alanına önemli katkı sağlamaktadır. Eserde ele alınan 100 temel kavram Çin düşüncesi ve kültürüne yönelik temel kavramlardır. Türkiye’de Çin tarihi, felsefesi, kültürü, sosyolojisi, toplumu gibi alanlarda yapılan çalışmalarda bu kavramlar sıklıkla geçmekte ve kavramların Türkçeye aktarılmasında bazı sıkıntılar göze çarpmaktadır. Özellikle bu kavramların Türkçeye aktarılmasında dil birliğinin olması ve aynı kavramın farklı anlamlar ile literatüre aktarılması okuyucunun kavramı anlamamasına sebep olurken aynı zamanda da kafa karışıklığına sebep olmaktadır. Tam da bu noktada, eser alandaki karışıklığı sona erdirerek, kavramların literatürde karşılığı konusuna netlik getirmiştir. Bu nedenle eser, son yıllarda bu alandaki açığı kapatmaktadır.