El futur de la biodiversitat a la Terra: La importància de preservar la diversitat filogenètica i funcional del planeta - Daniel Sol (Mètode Science Studies Journal: Annual Review)
L’extraordinària biodiversitat de la Terra es troba actualment amenaçada per activitats humanes, com la destrucció dels hàbitats naturals, el canvi climàtic, les espècies invasores i la sobreexplotació. Cada vegada més, els ecòlegs reconeixen que preservar el màxim nombre d’espècies no és suficient. Si volem preservar ecosistemes funcionals per al futur i continuar gaudint dels serveis que ens ofereixen, també cal protegir la diversitat filogenètica i la funcional. Però per fer-ho no n’hi ha prou a delimitar espais protegits, també cal que aprenguem a compaginar l’explotació dels recursos amb la preservació dels elements clau de la biodiversitat que garanteixen l’estabilitat i funcionament dels ecosistemes.