Метод підвищення точності визначення координат повітряного об’єкта за рахунок застосування багатопозиційної системи приймачів ADS-B - А.В. Федоров; Т.М. Калімулін; О.В. Сердюк; Г.В. Худов (Наука і техніка Повітряних Сил Збройних Сил України)
В статті розглянута методика оцінки потенційної точності вимірювання координат повітряного об’єкта на траєкторії польоту в залежності від просторової структури угруповання станцій прийому при використанні як одного, так і декількох приймачів ADS-B. Проведено розрахунки та отримані відповідні кореляційні матриці помилок визначення вектора траєкторних вимірювань при використанні як одного так і декількох приймачів ADS-B. Визначені можливі варіанти розміщення приймачів ADS-B на позиціях радіотехнічних підрозділів. Розглянуті можливості отримання даних від приймачів ADS-B. Розглянутий принцип роботи різницево-далекомірного методу, який лежить в основі роботи системи мультилатерації, при визначенні координат повітряних об’єктів.