Використання інформаційних технологій для прогнозування технічного стану об’єктів радіоелектронної техніки - С. І. Глухов; Л. М. Сакович; О. С. Бабій (Наука і техніка Повітряних Сил Збройних Сил України)
Подальша експлуатація складних вартісних об’єктів радіоелектронної техніки в сучасних економічних умовах держави зумовлює на основі інформаційних технологій розробку нових рішень, спрямованих на дотримання вимог щодо підтримання надійності. В статті проведений аналіз стану рівнів ієрархії об’єктів, розглянуті відповідні ним можливості діагностичного забезпечення та закони розподілу відмов, запропоноване використання інформаційних технологій для прогнозування технічного стану конструктивних елементів як складових об’єктів, так і об’єктів в цілому. Період проведення технічного обслуговування або планового ремонту буде розраховуватись в залежності від результатів, отриманих в ході проведення попереднього діагностування, а також залежати від ймовірності безвідмовної роботи елементів всіх рівнів ієрархії. Можливість корегування даного періоду відображає гнучкість нового підходу, що відрізняє його від існуючих. В результаті обробки діагностичної інформації користувач отримає дані щодо часу проведення технічного обслуговування або планового ремонту, ймовірності безвідмовної роботи елементів, прогнозування технічного стану об’єктів радіоелектронної техніки на різних їх рівнях.