ПОНЯТТЯ ТА КЛАСИФІКАЦІЯ ВІДХОДІВ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОГО ВИРОБНИЦТВА: БУХГАЛТЕРСЬКИЙ ПІДХІД - Наталія Майстренко; Катерина Савчук; Ольга Колесник (Економіка та суспільство)
Спостерігається недосконалість інформаційного забезпечення управління відходами сільськогосподарських підприємств. Тому на сьогодні питання відображення в бухгалтерському обліку відходів виробництва є дуже важливим, адже від цього залежить якість інформації, що надається управлінському персоналу. За результатами дослідження встановлено, що сільськогосподарські відходи – це будь-які матеріали, що утворились унаслідок господарської діяльності сільськогосподарських підприємств. Розроблено класифікацію відходів сільськогосподарського виробництва, яка передбачає групування відходів за такими групами: за видом основного виробництва, за походженням, за можливістю отримання економічної вигоди, за ступенем небезпеки. Запропонована класифікація може бути покладена в основу розробки робочого плану рахунків сільськогосподарських підприємств. Управління відходами сільськогосподарського виробництва дозволить забезпечити стійкий розвиток таких підприємств, зменшить негативний вплив на довкілля, а також збереже природні ресурси.