Формування ключових компетентностей старшокласників у навчанні природничих дисциплін - Ірина Лов'янова; Олександр Васецький (Математика, інформатика, фізика: наука та освіта)
У статті обґрунтовуються дидактичні умови ефективного формування ключових компетентностей старшокласників у навчанні дисциплін природничо-математичного циклу. Автори розглядають, як надати змісту навчання компетентнісної спрямованості через пропозицію задач різного рівня складності. А також обґрунтовують, що модульна організація змісту навчання впливає на компетентнісне зростання старшокласників. У статті автори описують як було сплановане і проведене експериментальне навчання у межах ведення факультативного курсу "Основи пізнання в навчанні", яке дозволило апробувати і перевірити ефективність визначених дидактичних умов.