Рівень обізнаності лікарської спільноти із синдромом Маршалла (PFAPA) - E.I. Burbela; O.M. Dutchak; Ya.V. Rohalska; L.A. Volianska (Сучасна педіатрія: Україна)
Синдром періодичної гарячки, афтозного стоматиту, фарингіту, аденіту (PFAPA - periodic fever, aphthous stomatitis, pharyngitis, adenitis) відомий як синдром Маршалла (СМ). В Україні з кількістю дитячого населення близько 7,6 млн він прогностично мав би встановлюватися в щонайменше кількох тисячах випадків, проте повідомлення про таких діток є лише спорадичними, що засвідчує проблему з встановленням діагнозу.