Povezanost vodenja in zavzetosti uniformiranih policistov na Policijski upravi Ljubljana - Dominik Žužman; Melita Moretti (Central European Public Administration Review)
Kvantitativna raziskava, katere cilj je bil raziskati vpliv elementov vodenja na zavzetost uniformiranih policistov, je bila izvedena med 514 uniformiranimi policisti na vseh 22 policijskih postajah na območju Policijske uprave Ljubljana. Ugotovili smo močan pozitiven vpliv odnosa vodje, kot enega izmed elementov vodenja, na zavzetost uniformiranih policistov. Z raziskavo smo tudi ugotovili, da je kljub v povprečju dobri oceni vodenja njihovih vodij več kot tri četrtine uniformiranih policistov pri svojem delu nezavzetih. Pri načrtovanju, organiziranju, vodenju in kontroliranju organizacije bodo izidi raziskave v praktično pomoč tako vodjem policijskih postaj na območju Policijske uprave Ljubljana, kot tudi izvajalcem izobraževanj vodij policijskih postaj.