Görsel / İşitsel Bir Dil: Video Klip - Feridün Akyürek (Selçuk İletişim)
Televizyon bir sanat dalı değil. Ama televizyonun yarattığı kendine özgü sanatlar var: Video Art ve Video Klip. Video klip, sinema, televizyon, video, bilgisayar görselliğinin müzikle bir bireşimi. Bir müzik parçasına reklam amacıyla hazırlanan video klip, izleyene -kimi başarılı örnekleriyle- estetik duygular da veren görsel / işitsel bir anlatım dili.Video klip'e uzanan geçmiş, değişik yapım biçimleri genellemesine bir bakışla anlatıldığı bu çalışmada, ağırlık noktası, kimi dramatik özellikleri nedeniyle Öyküsel (Concept) Video Klip'tir. İçerik/biçim çözümlemesiyle ile gelecekte video klip'e ya da kısa filme yönelecek gençlere bu görsel anlatım dilinin kimi özellikleri açıklanır.