Методика оцінки впливу маневрених дій на ефективність зенітного ракетного прикриття - Є.І. Ряполов (Наука і техніка Повітряних Сил Збройних Сил України)
У статті запропонована методика визначення раціональних варіантів маневрених дій підрозділів угруповання зенітних ракетних військ на етапах підготовки та ведення бойових дій і оцінювання ефективності планованих заходів маневру з метою підвищення ефективності зенітного ракетного прикриття. Розроблена методика може бути корисною при оцінці різних варіантів маневру, виконання яких планується на різних етапах бойових дій.