Тактика лікування гігантської тератоми шиї в новонародженої дитини: клінічний випадок - O.O. Kalinchuk; O.M. Kulyk; A.O. Dvorakevych; A.I. Karpiv (Хірургія дитячого віку)
У діагностуванні тератоми провідне місце посідає ультразвукове обстеження, скринінг, що проводиться ще в період внутрішньоутробного розвитку плода. Рання діагностика тератоми - це запорука успішного результату її лікування. У літературних джерелах наведено досить мало інформації про детальне ведення новонароджених із гігантською тератомою шиї, особливо щодо підготовки пацієнта до радикальної операції.