ÖRGÜTSEL DEĞİŞİMİN GERÇEKLEŞTİRİLMESİNDE LİDERLİĞİN ROLÜ: TRANSFORMASYONEL LİDERLİK İNCELEMESİ - Rıfat İraz; Göksel Şimşek (Sosyal Ekonomik Araştırmalar Dergisi)
Değişimin bu gün için kazandığı önem, yeni bir sistemin yaratılması ve yeni yaklaşımların kurumsallaştırılması ihtiyacını vurgulayarak değişim yönetimi sürecinde liderliğin öneminin altını çizmektedir. Değişim yönetiminin başarısı liderliğe bağlı olduğunda, liderlik ile değişim kavramlarının bütünleştirilmesi gerekmektedir. Bu çalışmanın amacı, değişim ve liderlik literatürü arasında paralellik kurarak, özellikle değişimi başarılı bir şekilde gerçekleştirmek için birinci derecede gerekli olan yetenek ya da gücü ifade eden taransformasyonel liderlik literatürünü incelemektir.