تعیین منبع و منشأ هیدروکربن‌های نفتی در رسوب و چهار گروه از ماکروزئوبنتوزها در شمال خلیج‌فارس - کیوان اجلالی خانقاه (مجله بهره‌برداری و پرورش آبزیان)
این مطالعه به‌منظور مقایسه حضور ترکیبات آروماتیک چند حلقه‌ای در رسوبات و مقایسه آن‌ها در چهار گروه از اجتماعات ماکروزئوبنتوز شامل، شکم پایان، دوکفه‌ای‌ها، سخت‌پوستان و پرتاران در شمال خلیج فارس صورت پذیرفت. نمونه‌برداری در 9 ایستگاه با استفاده از یک دستگاه گرب ون وین در امتداد خط ساحلی بندرعباس در اسفند 98 و مرداد 99 انجام شد. میانگین غلظت کل PAH ها در دو دوره نمونه‌برداری بدون در نظر گرفتن پراکنش زمانی به تفکیک ایستگاه نشان داد پالایشگاه دارای بیشترین تجمع این ترکیبات است و پس‌ازآن پشت شهر و سورو در جایگاه‌های بعدی قرار دارند. بیشترین میانگین غلظت هیدروکربن‌های آروماتیک چند حلقه‌ای در شکم پایان متعلق به ترکیب 3 حلقه‌ای Acenaphthene با میانگین (ppb) 1117 و کمترین مقدار متعلق به ترکیب 6 حلقه‌ای Benzopyrylene با میانگین (ppb) 2 به دست آمد. در دوکفه‌ای بیشترین میانگین غلظت متعلق به ترکیب 3 حلقه‌ای Acenaphthene با میانگین (ppb) 1261 و کمترین مقدار متعلق به ترکیب 6 حلقه‌ای Benzopyrylene با میانگین (ppb) 32 به دست آمد. بیشترین میانگین غلظت متعلق به ترکیب 4 حلقه‌ای Fluranthene با میانگین (ppb) 1551 و کمترین مقدار متعلق به ترکیب 6 حلقه‌ای Benzopyrylene با میانگین (ppb) 0، در بافت سخت‌پوستان به دست آمد. مطالعات نشان داد که رسوبات ترکیبات 5 حلقه‌ای، نرم‌تنان ترکیبات 3 حلقه‌ای، خرچنگ‌ها ترکیبات 4 حلقه‌ای و پرتاران ترکیبات 5 حلقه‌ای را آسان‌تر جذب می‌نمایند.