Latin-Amerika-norsk: Noen første observasjoner - Kari Kinn; Marie Lund Stokka; Verónica Pájaro (Norsk Lingvistisk Tidsskrift)
Norsk som arvespråk i USA og Canada, også kjent som amerikanorsk, er et forskningsfelt med lange tradisjoner. Norsk som arvespråk i andre kontekster er derimot nærmest ukjent terreng. Denne artikkelen presenterer noen første observasjoner av norsk som arvespråk i en hittil uutforsket kontaktsituasjon, nemlig Latin-Amerika.