MESLEK YÜKSEK OKULLARINDA ÖĞRENİM GÖREN ÖĞRENCİLERİN YAŞAM DOYUMLARI VE BENLİK SAYGILARININ İNCELENMESİ - Bülent Dilmaç; Halil Ekşi (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi)
Bu araştırmanın amacı, mesek yüksek okullarında öğrenim görmekte olan öğrencilerin yaşam doyumu ile benlik saygısıarasındaki ilişkiyi incelemek. Araştırmanın çalışma grubu 385’i erkek 177’si kız olmak üzere toplam 562 öğrenciden oluşmaktadır. Araştırma verileri benlik saygısıölçeği Arıcak, 1999 , yaşam doyum ölçeği Diener, Emmons, Larsen ve Griffin, 1985 Araştırma sonucunda yaşam doyumu ile benlik saygısıarasında bir ilişkiye rastlanmıştır. Öğrencilerin benlik saygılarıöğrenim görmüşsınıflara göre de anlamlıbir farklılık gösterme ktedir. Ayrıca analiz sonuçlarıincelendiğinde öğrencilerin sosyo-ekonomik düzeylerinin, yaşam doyumunun anlamlıbir açıklayıcısıolduğu görülmektedir.