ÖRGÜTSEL İLETİŞİM VE İŞ TATMİNİ DÜZEYLERİNİN İNCELENMESİ: BİR ÖZEL HASTANE ÖRNEĞİ - Abdullah Soysal; Pınar Öke; Fedayi Yağar; Meryem Tunç (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi)
Bu çalışmanın amacı hastane çalışanlarının örgütsel iletişim ve iş tatmini düzeylerini analiz etmek, örgütsel iletişim ve iş tatmini düzeylerinin bazı demografik özelliklere göre farklılık gösterip göstermediğini belirlemek ve örgütsel iletişim ve iş tatmini arasındaki ilişkileri incelemektir. Araştırma Kahramanmaraş’ta bir özel hastanede 05.12.2016-17.12.2016 tarihleri arasında 92 çalışan üzerinde yapılmıştır. Veri analizinde tek yönlü varyans analizi, korelasyon ve regresyon yöntemleri kullanılmıştır. Araştırma sonucunda örgütsel iletişim ortalaması 3,75; iş tatmini ortalaması 3,26 olarak bulunmuştur. İş tatmin düzeyi ile yaş, eğitim durumu gibi bazı demografik faktörler arasında anlamlı bir farklılık tespit edilmiştir. Araştırmada örgütsel iletişim ile iş tatmini arasında ilişki olduğu sonucuna ulaşılmıştır. Ayrıca örgütsel iletişimin bazı boyutlarının iş tatmin düzeyini etkilediği gözlemlenmiştir.