Uluslararası İletişimde Bir Sorun Olarak Haber ve Çözüm Önerileri - A.yalçın Kaya (Selçuk İletişim)
Bilgi Çağı olarak adlandırılan günümüzde toplumlar bilgiye her zamankinden fazla gereksinim duymaktadır. Bilgi artık, tek güç ve belirleyici olmuştur. Kitle iletişim araçları da toplumun tek haber ve bilgi kaynağı haline gelmiştir. Bu süreç globalleşme ile daha da yoğunluk kazanmaktadır. Globalleşme, bireylerin tüm dünyadan haber almasını da gerektirmektedir. Ancak bu durum tek yönlü, dengesiz ve adaletsiz bir akışı işaret etmektedir. Bu çalışmada, bilginin neden tek güç olduğu, globalleşmenin nasıl gerçekleştiği, tek yönlü, dengesiz ve adaletsiz haber ve bilgi akımı karşısında neler yapılması gerektiği tartışılmıştır.