ÖRGÜTLERDE GÜNCEL BİR SORUN: “MOBBING” - Hande Mimaroğlu; Hüseyin Özgen (Sosyal Ekonomik Araştırmalar Dergisi)
Çalışmada “mobbing” kavramı ele alınmıştır. “Mobbing, ” taciz etme, birine karşı örgütlenerek saldırıya geçme ve örgüt içinde psikolojik terör uygulama olarak tanımlanmaktadır. “Mobbing, ” oldukça eski bir fenomen olmasına karşın, 1980’li yıllarda bilimsel olarak araştırılmaya başlanmıştır. Çalışmada kavram tanımlandıktan sonra, “mobbing” sürecinin aşamaları, sebep ve sonuçları ele alınmış, ayrıca “mobbing”i önlemek ve “mobbing”le başa çıkmak için yapılması gereken bir takım politikaların altı çizilmiştir.