رابطه نقدشوندگی سهام و سیاست‌های تقسیم سود در بانک‌های دارای محدودیت‌های مالی - علی قاسمی; مریم نظافتی المشیری; یعقوب نجفی; محسن حمیدیان (مطالعات مالی و بانکداری اسلامی)
مطالعه حاضر به بررسی و تحلیل رابطه نقدشوندگی سهام و سیاست‌های تقسیم سود در بانک‌های دارای محدودیت‌های مالی پرداخته است. روش پژوهش حاضر از نوع توصیفی- همبستگی بوده و طرح آن از نوع تجربی و با استفاده از رویکرد پس‏رویدادی است. به‌منظور آزمون فرضیه‌های پژوهش، از رگرسیون خطی چندگانه که مبتنیبر داده‌های پانل و ترکیبی از سری‌های مقطعی و زمانی بوده، استفاده‌شده است که با استفاده از روش‌های آماری و اقتصاد‌سنجی به بررسی تأثیر متغیر مستقل بر متغیر وابسته پرداخت. در گام بعد، ‌به‌منظور یافتن پاسخ سؤالات طرح‌شده؛ اطلاعات 10 بانک پذیرفته‌شده در بورس اوراق بهادار تهرآن‌که برای یک قلمروی ده‌ساله (از ابتدای سال 1392 تا پایان سال 1401) انتخاب‌شده بودند، استخراج و آزمون‌های آماری لازم بر روی آنان صورت گرفت. یافته‌های پژوهش بیان داشت که بین نقدشوندگی سهام و سیاست‌های تقسیم سود رابطه مثبت و معنادار و بین محدودیت‌های مالی و سیاست‌های تقسیم سود رابطه منفی و معناداری وجود دارد. همچنین، محدودیت‌های مالی بر رابطه بین نقدشوندگی سهام و سیاست‌های تقسیم سود تأثیر معناداری ندارد.