FİNANSAL YAPILANDIRMA İŞLEMLERİNİN KAVRAMSAL ÇERÇEVE VE TFRS 9 KAPSAMINDA FİNANSAL TABLOLARA ETKİSİ: ÖRNEK UYGULAMA - Burak Özdoğan (Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi)
Ekonomik kriz dönemlerinde işletmeler, nakit akışlarındaki bozulmalar neticesinde finansal yükümlülüklerini yönetmede güçlük çekmektedir. Bu dönemlerde, işletmenin nakit akışlarını yeniden sürdürülebilir bir şekle dönüştürebilmek adına finansal yapılandırma işlemleri önemli bir araç olarak değerlendirilmektedir. Türkiye’de de son yıllarda büyük ölçekli yükümlülükleri bulunan kurumsal şirketler finansal yeniden yapılandırma sürecine girmiştir. Ancak yeniden yapılandırma işlemleri her ne kadar işletmeleri nakit akışı bakımından rahatlatsa da finansal tablolar üzerinde etkiler bırakmaktadır. Bu durum işletmelerin uzun vadeli finansal görünümlerini de etkileyebilecektir. Çalışma ile, finansal yeniden yapılandırma işlemlerinin finansal raporlama standartları kapsamında işletmelerin finansal tablolarına yönelik olası etkileri teorik çerçevede ve bir örnek üzerinden tartışılarak yorumlanmıştır.