CRVENI KRST U MORAVSKOJ BANOVINI - Dalibor Velojić (Istorija 20. Veka)
U radu se na osnovu arhivske građe, uglavnom pohranjene u Istorijskom arhivu Niša, kao i adekvatne literature, obrađuje delovanje društva Crvenog krsta na teritoriji Moravske banovine. Rad ovog društva je bio usmeren na prikupljanje novčanih i materijalnih sredstava, organizovanje bolnica, kao i na obuku dobrovoljnih bolničarki. Detaljno je predstavljen bilans prihoda i rashoda banovinskog odbora, kao i angažovanje na kursevima za obuku.