УПРАВЛІННЯ РОЗВИТКОМ МІЖНАРОДНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ: ПРОЕКТНИЙ ПІДХІД - А. Р. Дунська (Ekonomìčnij Vìsnik Nacìonalʹnogo Tehnìčnogo Unìversitetu Ukraïni "Kiïvsʹkij Polìtehnìčnij Institut")
Стаття присвячена дослідженню актуальних питань управління розвитком міжнародної діяльності. Автором розглянуто підходи до трактування розвитку, проаналізована природа міжнародної діяльності, особливості її здійснення. Визначено, що розвиток міжнародної діяльності обумовлений інтересами економічних суб’єктів, які беруть участь у міжнародних операціях. Розглянуто методологічні підходи до управління розвитком, зокрема революційний, еволюційний, ситуаційний, системний та процесний. Враховуючи особливості реалізації міжнародної діяльності запропоновано для управління її розвитком застосовувати проектний підхід, який сприятиме зниженню природньої невизначеності, яка властива міжнародному економічному простору. У статті розглянуто методики зниження невизначеності при застосуванні проектного підходу.