Bayter, M. (2021). Bilgi Kaynaklarının Tanımlanması ve Erişimi RDA. İstanbul: Hiperyayın. ISBN: 978-625-8461-18-3; e-ISBN: 978-625-8461-17-6 - Vedat Gültekin (Türk Kütüphaneciliği)
Doç. Dr. Mustafa Bayter tarafından kaleme alınan “Bilgi Kaynaklarının Tanımlanması ve Erişimi RDA” başlıklı kitap 2021 yılında Hiperyayın tarafından yayımlanmıştır. Kitap temelde bilgi kaynaklarının tanımlanması, bilgi kaynaklarının tanımlanmasında kullanılan standartları (Anglo Amerikan Kataloglama Kuralları-AACR, Makinece Okunabilir Kataloglama, Machine-Readable Cataloging/MARC, Kaynak Tanımlama ve Erişim-RDA) ele almaktadır. RDA konusunun ayrıntılı bir şekilde ele alındığı bu kitapta, RDA uygulama örnekleri de sunulmuştur. Kitapta, bibliyografik kayıtların oluşturulmasında RDA’nın kullanımı ile ilgili yaşanan ya da RDA standardı kullanılmadığında yaşanabilecek muhtemel sorunlar irdelenerek konuyla ilgili önerilere de yer verilmiştir.