Адміністративно-правова протидія корупції в податкових органах під час виконання ними контрольних функцій - R. M. Opatsky (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право)
У статті досліджуються питання адміністративно-правової протидії корупції в податкових органах під час виконання ними контрольних функцій. Автор аналізує чинне законодавство, що регулює боротьбу з корупцією в податковій сфері, та виявляє ключові корупційні ризики, що виконуються під час здійснення контрольних повноважень податковими органами. Особливо увага приділяється аналізу ефективності адміністративно-правових механізмів, які застосовуються для запобігання та протидії корупційним проявам. У роботі обґрунтовано необхідність удосконалення правового регулювання, впровадження сучасних технологій і підвищення рівня професійної підготовки податкових працівників для зменшення корупційних ризиків. Розроблено рекомендації щодо підвищення прозорості та ефективності діяльності податкових органів у контексті.