YÖNETİM KURAMLARI ve MOTİVASYON İLİŞKİSİ - Ali Şahin (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi)
İnsanların toplu olarak yaşamaya başlamalarından itibaren daha etkin ve daha verimli örgütler oluşturabilmenin yollarıaranmışve bu konuyla ilgili olarak çeşitli yönetim kuramlarıgeliştirilmiştir. Geliştirilen bu kuramlar ayrıca insanlarıen iyi şekilde motive etmenin yollarınıortaya koymaya çalışmışlardır. Ancak her kuram bir öncekini hem yönetim hem de motivasyon açısından yeterli görmeyip, örgüt içerisinde insanlarımotive eden faktörlere farklıaçılardan yaklaşmışlardır. Bu çalışmanın amacıbu bakışaçılarınıKonya’da çalışan yöneticiler düzeyinde ele almaktır.