Kütüphanelerde Değişim Yönetimi Uygulamalarının CMML ve CMML-CS İle İzlenmesi: Marmara Üniversitesi Merkez Kütüphanesi Örneği - Asiye Kakırman Yıldız (Türk Kütüphaneciliği)
Dünyada her alanda yaşanan gelişmeler kütüphaneleri de etkilemekte, bu etkinin neticesinde ise kütüphanelerde bir takım değişimlerin yaşandığı / yaşanması gerektiği görülmektedir. Kütüphanelerin dünyada yaşanan bu gelişmelere adapte olabilmesi için, değişim sürecini yönetmeleri ve bütün politikalarını bu değişim hareketlerine göre yönlendirmeleri gerektiği tavsiye edilmektedir. Bu nedenle ülkemizde ilk kez, kütüphaneler için değişim yönetimi modeli olan Change Management Model for Libraries (CMML) ve onu destekleyen ölçek olan Change Management Model for Libraries- Competency Scale (CMML-CS) tasarlanmıştır.