Miért legyünk realista lehetségesvilág-fikcionalisták? - Áron Dombrovszki (Elpis)
Korábban bemutattam egy új álláspontot a lehetségesvilág-metafizika terén, amelyet hibrid lehetségesvilág-fikcionalizmusnak (HLVF) neveztem. A HLVF három metafizikai koncepció metszetében helyezkedik el. Először is, ez egy fikcionalista megközelítés, azaz a lehetséges világok elméletére és a benne szereplő lehetséges világokra úgy tekint, mintha azok pusztán fikciók volnának. Másodszor, bár a legtöbben azt gondolják, hogy fikciók és fiktív entitások nem léteznek, a HLVF ontológiailag elkötelezett ezek mellett, tehát egy realista elgondolás. Harmadszor, a fikciókat és fiktív entitásokat ember alkotta, nem térben létező tárgyaknak tekinti, tehát ez egy absztrakt artefaktualista elgondolás. Mindezidáig azonban csak a lehetőségét vetettem fel az álláspontnak, jelen tanulmány célja pedig az, hogy érvekkel motiválja az elméletet: állításom szerint a HLVF nemcsak konzisztens álláspont, de érdemes is azt képviselnünk a riválisokkal szemben.