تاثیر بستر کشت و تغذیه بر صفات رویشی و زایشی گیاه پپینو (Solanum muricatum, Atio, Pepino) (Pizhūhish/hā-yi tulīd-i giyāhī)
پپینو Solanum muricatum به‌عنوان یک سبزی میوه‌ای جدید در ایران با نام علمی گیاهی علفی، بوته‌ای و چندساله از تیره سیب‌زمینی است. به‌منظور بررسی اثرات بستر کشت و تغذیه بر صفات رویشی و زایشی گیاه پپینو شامل تعداد انشعابات، سطح برگ، تعداد گل و تعداد میوه در بوته، آزمایشی فاکتوریل (53) بر پایه طرح کاملاً تصادفی با 6 تکرار به شکل گلدانی در فضای آزاد در مشهد انجام شد. سطوح بستر کشت شامل 5 سطح و تغذیه تکمیلی شامل 3 سطح بود. نتایج این آزمایش نشان داد به جز اثر بستر کشت بر سطح برگ، هر دو تیمار تغذیه و بستر کشت بر صفات رویشی و زایشی پپینو دارای اثر معنی‌دار بودند. اثرات سطوح تغذیه نشان داد که تغذیه هر سه هفته یک‌بار در مقایسه با شاهد (بدون تغذیه) در کلیه صفات و در مقایسه با تغذیه هر یک هفته یک‌بار در صفات تعداد انشعابات و تعداد میوه در سطح احتمال 1 درصد اختلاف معنی‌دار دارد. تغذیه هر یک هفته نیز در کلیه صفات مورد بررسی به جز صفت تعداد میوه، در مقایسه با شاهد در سطح احتمال 1 درصد دارای اختلاف معنی‌داری بود. بررسی اثرات سطوح بستر کشت نشان داد مخلوط خاک معمولی و پیت در صفات تعداد انشعابات، تعداد گل و تعداد میوه با خاک معمولی در سطح احتمال 1 درصد دارای اختلاف معنی‌دار است، همین بستر در صفات تعداد انشعابات و تعداد میوه به‌ترتیب با مخلوط خاک معمولی، ماسه و پیت و همچنین مخلوط خاک معمولی و ماسه در سطح احتمال 1 درصد اختلاف معنی‌دار داشت. اثر بستر کشت بر صفت سطح برگ بوته معنی‌دار نبود.