Primjena industrijske otpadne PVC piljevine u mortu i betonu - Matei Cukarić; Natalija Bede; Silvija Mrakovčić (Zbornik Radova)
U radu je istraživana mogućnosti primjene industrijske otpadne PVC piljevine kao djelomične zamjene za pijesak u mortu i betonu. U tu svrhu izrađene su mješavine standardnog cementnog morta i običnog betona u kojima je udio pijeska zamijenjen različitim volumnim udjelima PVC piljevine. Rezultati ispitivanja ukazuju na smanjenje obradivosti mješavina te trend smanjenja tlačne i vlačne čvrstoće savijanjem povećanjem udjela PVC piljevine u odnosu na referentni beton.