Публічний порядок як правова категорія: доктринальний аналіз - I. V. Ruschak (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право)
Сучасна правова доктрина розглядає публічний порядок як багатогранну юридичну конструкцію, що інтегрує ключові принципи правопорядку, етичні норми суспільства та базові правові цінності.