مراقبت و معنا نقد و بررسی کتاب دربارۀ مراقبت نوشتۀ میلتون میرآف - مریم نصر اصفهانی (پژوهش‌نامۀ انتقادی متون و برنامه‌های علوم انسانی)
«مراقبت» مفهومی قدیمی و آشنا در اندیشه‌های دینی و اخلاقی بشر است، اما تا چند دهۀ پیش به‌طور مستقل به آن توجه نشده بود. کتاب دربارۀ مراقبت، که این یادداشت قصد بررسی آن را دارد، نوشتۀ میلتون میرآف، منتشر‌شده به سال 1971، نخستین اثر فلسفی است که این رسالت را بر عهده گرفته است. بازشناسیِ مفهوم مراقبت، معرفی‌ مؤلفه‌های ضروری برای شکل‌گیری رابطۀ مراقبتی، و ویژگی‌های زندگی انسانی‌ای که بر مدار مراقبت سامان یافته باشد محورهای این کتاب‌اند. میرآف «مراقبت» را کمک به رشد و خود ـ تحقق بخشیِ دیگری (اعم از یک انسان یا یک اندیشه و ایدۀ خلاق) می‌‌داند و مدعی است که مراقبت می‌‌تواند به زندگی انسان‌ها نظم، معنا، و جهت دهد. او در این کتاب تلاش می‌‌کند با تعریف و تحدید این مفهوم مدعای خود را ثابت کند. کتاب دربارۀ مراقبت درواقع مراقبت را در جایگاه مفهومی دارای اهمیت بنیادین در فلسفۀ اخلاق و زیست اخلاقی انسان‌ها ازنو متولد می‌‌کند. این کتاب نخستین تلاقی مفهوم مراقبت هایدگر با مراقبت به‌معنای تیمارداری و سرآغاز راه پرآمدوشد برای تحلیل مفهوم مراقبت و بسط آن در حوزۀ نظریه‌پردازی در فلسفۀ اخلاق، آموزش و پرورش، اقتصاد، و علوم سیاسی است.