Rola uczelni wyższych w przygotowaniu kadr do wdrażaniaia budżetu zadaniowego - Iwona Kowalska (Polityki Europejskie, Finanse i Marketing)
Uczelnie powinny wzmocnić swą pozycję na rynku instytucji oferujących usługi z zakresu przygotowania kadr dla potrzeb rynku pracy (w tym wdrażania budżetu zadaniowego). Celem artykułu jest próba zaprezentowania potencjału uczelni w kształceniu kadr z zakresu budżetu zadaniowego oraz wskazanie barier w realizacji tego przedsięwzięcia