SİYASİ REJİMLER VE KAMUOYU - Cengiz Anık (Selçuk İletişim)
Demokratik olan veya olmayan her tür rejimde kamuoyunun varlığı kabul edilmektedir. Ancak kamuoyu siyasal rejimlerin özelliklerine göre fai'klı nitelikler kazanmakta, ülkenin siyasal yapısı, yöneten-yönetilen ilişkisi, iletişim araçlarının kullanım ve kontrolü, ülkenin sahip olduğu çeşitli özellikler kamuoyunun oluşma şeklini belirleyen bazı etkenlerdir. Bu çalışmada otoriter, totaliter ve demokratik rejimlerde kamuoyunun oluşumu, işlevleri ve önemi ele alınmaktadır.