KULTURELLE UND SPRACHLICHE PROBLEME DER STUDENTINNEN AUS MITTELASIIEN IN DER TÜRKEI - Umut Gürbüz; Ayhan Bayrak; Şerife Çelikkaya (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi)
Bu çalışmada, ikili anlaşmalar sonucunda Orta Asya Ülkelerinden Yükseköğretim amacıyla Türkiye’ye gelen farklıkültürlerden öğrencilerin, derslerinde yaşamalarıolasıkültürel ve dilsel sorunların belirlenmesi ve bu sorunların giderilmesine yönelik çözüm önerileri oluşturulmaya çalışılmıştır. Araştırmanın evrenini, 2002-2003 öğretim yılında Ankara TÖMER’de Türkçe kurslarına katılan öğrencilerin yanısıra, daha önce bu kursu tamamlamışAnadolu ve Osmangazi Üniversitelerinde öğrenimlerini sürdüren 66 öğrenci oluşturmaktadır. Araştırmada nitel veri toplama yöntemi uygulanmış; görüşmenin yanısıra, alan uzmanlarınca hazırlanan bir anket uygulanarak eldeedilen veriler analiz edilmişve çözüm önerilerine yer verilmiştir.